Hi!

Ik ben Carolien. Getrouwd met Frank en moeder van Merel en Hannah. Ons huis wordt verder nog bewoond door Mees, een vrolijke jachthond die met zijn 23 (okee 27) kilo het liefst bij je op schoot komt zitten.

Ik hou van verhalen vertellen en van fotograferen en was gelijk verkocht toen ik met documentaire familie fotografie in aanraking kwam. Met Stories of life photography vertel ik jullie gezinsverhaal. Ik laat je zien hoeveel bijzondere en mooie momenten er dagelijks zijn, die het waard zijn om vast te leggen. Het echte leven is zoveel leuker en interessanter dan het perfecte plaatje!

 

Mijn roots en herinneringen

Mijn moeder heeft vroeger voor mij hele fotoalbums volgeplakt. Het begon met het boek van Ikke en daarna volgden ringbanden met zwart papier met van die dunne witte velletjes zodat de foto’s niet beschadigden.

Iedere verjaardag cadeautjes in bed, een taart met kaarsjes om uit te blazen en later ook knutselen op kinderfeestjes met vriendinnetjes. En natuurlijk de vakanties in Nederland of wat verder weg met de auto. Ze zijn me heel dierbaar.

Maar het grappige is dat mijn meest dierbare herinneringen foto's zijn van momenten tussendoor. Mijn blauwe looppaard in het donkerbruine huis waar ik de eerste jaren van mijn leven gewoond heb. Appelflappen verkopen met mijn broertje op de vrijmarkt. Zittend op het paard van mijn opa tijdens het ringrijden. Met alle neefjes, nichtjes en strandvriendinnetjes in een groot fort op het strand dat we 'samen' met onze papa’s hadden gegraven (zij groeven en wij zaten erop tot de golven over de slotgracht sloegen en de berg zand weer in het water verdween).

Gevoel

Ze herinneren aan een gevoel, de trots, blijheid, vrijheid en het geluk wat er op die momenten was. En ze laten een persoon zien, mollige beentjes, altijd sabbelend op twee vingertjes, gek op dieren en kleine kinderen. En het leuke is dat ik sommige gezichtsuitdrukkingen nu ook bij mijn dochters terug zie. 

 

Digitale tijdperk

Tegenwoordig maken we met z’n allen veel meer foto’s dan vroeger. Soms met de camera, vaak met een mobiele telefoon. Alles vastgelegd, maar het meeste verdwijnt in een map op de computer en daar wordt nooit meer naar gekeken. Zo zonde. 

En ik snap het. Want het gezinsleven met kleine kinderen is vaak druk en chaotisch en vliegt voorbij. En daarom heb je een andere oplossing nodig.

Wat ik doe is de liefde en het geluk van het alledaagse vastleggen. Want het is er altijd, maar vaak zijn we er ons niet van bewust. We zien een gillende peuter die vandaag besluit dat hij geen kleren aan hoeft. Of een eigenwijze kleuter die zo haar eigen optelsom maakt van een paar stiften en het behang in de woonkamer (waar je haar dan vervolgens het liefste achter wil plakken). Op het moment zelf misschien niet helemaal top, maar achteraf altijd een mooi verhaal.

En hoe vaak denk jij aan de talloze aaien over de bol, kusjes op de knie en knuffels omdat je zo verschrikkelijk veel van ze houdt? Ik leg het vast zodat je het kunt zien en het tastbaar wordt. Zo wordt een gewone dag in jullie leven een bijzondere herinnering van momenten samen. 

stories_of_life_photography_website-9

Lieve woorden

Moeder houdt zoon omhoog

Carolien is een zeer fijne professionele fotograaf. Je ziet o.a. door haar enthousiasme dat ze doet wat haar in vuur en vlam zet, dit is haar passie. En dat is duidelijk te zien in het eindresultaat.

Mijn ervaring met andere fotoshoots is dat ik er dan maar 1 of 2 echt ga gebruiken, maar deze zijn allemaal gaaf.

Daarnaast is de niet geposeerde manier van foto's maken echt een aanrader. Voor ons totaal onbekend maar dit is zo veel fijner en natuurlijker. wat dan ook een zeer intiem en unieke uitwerking heeft op het resultaat.

Mijn man vindt het VERSCHRIKKELIJK om voor de camera te staan en nu heb je niet eens door dat de foto wordt gemaakt. Hij vond het echt een leuke ervaring.

Ook gaf ze een goede tip waardoor we nu details op de foto's hebben die van zeer emotionele waarde zijn voor ons.

Als extra bonus is ze door haar achtergrond zo'n dierenvriend, wat voor ons er fijn was omdat wij onze hond Beau als onderdeel van ons gezin zien. En net als kinderen is werken met dieren een uitdaging, maar Carolien wist wel raad met onze Beau, waardoor wij fantastische foto's hebben met onze viervoeter mooi erbij.

Ik raad Carolien echt van harte aan!

Elma

Zoon zit aan neus moeder-1

Op een doordeweekse dag kwam Carolien schitterende foto's maken van gewone dagelijkse beslommeringen. Met haar oog voor details, wist ze de prachtigste dingen vast te leggen.

Elke keer als ik het album open of naar de foto op de muur kijk, krijg ik een glimlach op mijn gezicht.

Vooral de details die voor dat moment zo normaal zijn, maar zo snel veranderen in de tijd door het opgroeien van onze zoon, maakt het een groots cadeau.

Mariët

Moeder en zoon op speeltoestel zwaaien

Wij hebben een fotoshoot cadeau gekregen bij Stories of Life tijdens de babyshower voor de geboorte van onze dochter, Robin. Toen mijn zus via via hoorde over deze manier van fotoshoot was ze meteen enthousiast en vond ze dit helemaal bij ons passen. En terecht!

Wat deze fotoshoot zo bijzonder maakt is dat je je eigen leven, met alle gezinsleden hierin terug ziet. Het is zo herkenbaar! Niet alleen voor onszelf, maar ook voor familie en vrienden.

Eigenlijk kijk je door de ogen van Carolien naar je eigen gezin en zijn alledaagse zaken ineens bijzonder, warm, liefdevol, grappig en vol eigenheid. Zulke momenten leggen we zelf natuurlijk ook vast via onze telefoon. Maar het grote nadeel; er staat altijd iemand achter de lens, met een telefoon in zijn handen.

Carolien komt rustig binnen en neemt de tijd om een praatje te maken om aan elkaar gewend te raken. Het heeft toch iets van gezonde spanning.... Moet het huis niet helemaal aan kant? Zien we er wel leuk genoeg uit? Wat gaan we dan allemaal doen? Is dat niet raar zo'n vreemde bij je thuis? Maar dan gaan de zaken gewoon vanzelf lopen en gaat het heel relaxt.

Wat wij enorm hebben gewaardeerd is de tijd en energie die Carolien heeft genomen. Wij houden dan ook een gevoel van trots over na het zien van de foto's.

Naast een mooie herinnering van later, hebben wij de puurheid van ons gezin kunnen zien en weten dat dit elke dag naar voren komt. Via deze foto's kunnen we hiervan blijvend nagenieten. Bedankt!

Bart, Karlijn, Beer en Robin