Over wie ik ben en waarom ik zo graag documentaire familie foto’s maak

JC7C8773 bewerkt 2.0

Hi!

Ik ben Carolien. Getrouwd met Frank en moeder van Merel en Hannah. Ons huis wordt verder nog bewoond door Mees, een vrolijke jachthond die met zijn 25 kilo het liefst bij je op schoot komt zitten.

Ik hou van verhalen vertellen en van fotograferen en was gelijk verkocht toen ik met documentaire familie fotografie in aanraking kwam. Met Stories of life photography vertel ik jullie gezinsverhaal. Ik laat je zien hoeveel bijzondere en mooie momenten er dagelijks zijn, die het waard zijn om vast te leggen. Het echte leven is zoveel leuker en interessanter dan het perfecte plaatje!

Vroeger Tosca ringrijden

Mijn roots en herinneringen

Mijn moeder heeft vroeger voor mij hele fotoalbums volgeplakt. Het begon met het boek van Ikke en daarna volgden ringbanden met zwart papier met van die dunne witte velletjes zodat de foto’s niet beschadigden.

Iedere verjaardag cadeautjes in bed, een taart met kaarsjes om uit te blazen en later ook knutselen op kinderfeestjes met vriendinnetjes. En natuurlijk de vakanties in Nederland of wat verder weg met de auto. Ze zijn me heel dierbaar.

Maar het grappige is dat mijn meest dierbare herinneringen foto's zijn van momenten tussendoor. Mijn blauwe looppaard in het donkerbruine huis waar ik de eerste jaren van mijn leven gewoond heb. Appelflappen verkopen met mijn broertje op de vrijmarkt. Zittend op het paard van mijn opa tijdens het ringrijden. Met alle neefjes, nichtjes en strandvriendinnetjes in een groot fort op het strand dat we 'samen' met onze papa’s hadden gegraven (zij groeven en wij zaten erop tot de golven over de slotgracht sloegen en de berg zand weer in het water verdween).

Vroeger appelflappen verkopen

Gevoel

Ze herinneren aan een gevoel, de trots, blijheid, vrijheid en het geluk wat er op die momenten was. En ze laten een persoon zien, mollige beentjes, altijd sabbelend op twee vingertjes, gek op dieren en kleine kinderen. En het leuke is dat ik sommige gezichtsuitdrukkingen nu ook bij mijn dochters terug zie. 

Vroeger lammetje fles geven

Digitale tijdperk

Tegenwoordig maken we met z’n allen veel meer foto’s dan vroeger. Soms met de camera, vaak met een mobiele telefoon. Alles vastgelegd, maar het meeste verdwijnt in een map op de computer en daar wordt nooit meer naar gekeken. Zo zonde. 

En ik snap het. Want het gezinsleven met kleine kinderen is vaak druk en chaotisch en vliegt voorbij. En daarom heb je een andere oplossing nodig.

Wat ik doe is de liefde en het geluk van het alledaagse vastleggen. Want het is er altijd, maar vaak zijn we er ons niet van bewust. We zien een gillende peuter die vandaag besluit dat hij geen kleren aan hoeft. Of een eigenwijze kleuter die zo haar eigen optelsom maakt van een paar stiften en het behang in de woonkamer (waar je haar dan vervolgens het liefste achter wil plakken). Op het moment zelf misschien niet helemaal top, maar achteraf altijd een mooi verhaal.

En hoe vaak denk jij aan de talloze aaien over de bol, kusjes op de knie en knuffels omdat je zo verschrikkelijk veel van ze houdt? Ik leg het vast zodat je het kunt zien en het tastbaar wordt. Zo wordt een gewone dag in jullie leven een bijzondere herinnering van momenten samen.

Vroeger fort strand

Meer weten?

Wil je ook graag een tastbare herinnering van je gezin samen? Niet geposeerd, maar de dingen vastgelegd, gewoon zoals ze zijn? Neem dan contact met me op en ik help je graag!