Wat levert een fotoreportage bij Stories of life photography jou op?

Unieke beeldbank-4

Misschien ben je wel toe aan nieuwe foto’s voor je bedrijf, maar is het een taak op je to do list waar je tegenaan hikt omdat het niet urgent is en je genoeg andere dingen te doen hebt die het liefst vandaag (of beter nog gisteren) af moeten zijn. Bovendien kost het geld en ben je er tijd aan kwijt. 

Kijk, dat ik het leuk vind om jou als ondernemer op de foto te zetten dat lijkt me duidelijk. Anders was ik dit niet gaan doen. Maar what’s in it for you? Oftewel, wat levert het jou op om een reportage met mij te boeken? 

 

1. Een leuke dag

Het is misschien niet iets waar je gelijk aan denkt en het is misschien ook niet het meest belangrijke punt op het eerste gezicht. Maar aan de andere kant: ontzie je het gedoe misschien ook niet een beetje? Dat er een vreemde bij je langs komt. En dat je dan op je paasbest in de camera moet lachen en je de hele tijd ongemakkelijk voelt? Ik beloof je dat je je binnen de kortste keren op je gemak voelt en vergeet dat je er tegenop zag. En geloof me vooral niet op mijn woord, maar check hier wat klanten over mij zeggen. En tenzij je een headshot nodig hebt, heb ik liever niet dat je in de camera kijkt. Je doet gewoon wat je altijd doet en ik volg je als je persoonlijke paparazzi (maar dan niet opdringerig of vervelend) en leg je dag vast. Je kan dus gewoon je ding doen. Wat eigenlijk ook nog een voordeel is. Je kunt gewoon aan het werk en hoeft geen dag vrij te plannen.

Unieke beeldbank-3

2. Relaxte dieren

Ik hou van dieren. Al zolang ik me kan herinneren word ik gelukkig van alles met vier poten en een staart. Konijnen, koeien of kangoeroe’s? Ik word overal net zo blij van. Door mijn ervaringen als dierenarts weet ik me met de meeste diersoorten wel raad. Als fotograaf zie ik hoe ik ze het beste op de foto kan zetten. Omdat ik rustig aan het werk ben, werkt de rust door op de dieren en daardoor ook op jou. En mocht het nodig zijn om in de modder op de grond te gaan liggen voor het beste resultaat dan doe ik dat. Als dierenarts heb ik wel ergere dingen meegemaakt…

3. Geen stress ochtends over wat je aan moet trekken

Ik geloof dat je op je mooist bent als je jezelf bent en dat je daar geen nieuwe kleren of schoenen voor nodig hebt. Sterker nog, ik denk dat als je je nieuwe mooie kleren aandoet (en jezelf een beetje overdressed) voor een foto, dat je dat ongemak ook uitstraalt. Ik heb liever dat je iets aantrekt wat je normaal gesproken aan hebt. Ik zorg ervoor dat de foto’s mooi worden. Dat hangt niet af van je kleding of je make-up.

 

4. De keuze voor wat je wilt vastleggen

Je kunt van te voren nadenken over wat je precies vast wilt laten leggen. Zo wilde Inge een foto van haar wildzwijnbeer, iets wat haar bedrijf in Nederland uniek maakt. Bedenk wat voor jou belangrijke onderdelen zijn. En mocht je zo niet kunnen bedenken wat jou of jouw bedrijf uniek maakt, geen zorgen. Ik kijk met vreemde ogen naar jouw bedrijf en zie de blinde vlekken die je zelf in de jaren hebt ontwikkeld.

5. Een unieke, eigen beeldbank

Na de reportage ontvang je unieke, prachtige foto’s van jou en je bedrijf. Foto’s die je niet met je iPhone had kunnen maken. Beelden die je niet op Shutterstock kan vinden. Foto’s die klaar zijn voor gebruik op je website en social media. En foto’s die je kunt gebruiken voor drukwerk. Foto’s die eenheid en professionaliteit uitstralen en het makkelijk maken om jouw verhaal te delen en te laten zien wie je bent. Om online klanten te vinden is het belangrijk dat je foto’s gevoel uitstralen en vertrouwen overbrengen. Op die manier helpen de foto’s bij het vinden van je ideale klant. En dat allemaal zonder gedoe. Het enige wat je hoeft te doen is een afspraak maken en ik regel de rest.

 

Hi! Ik ben Carolien, ik heb mijn liefde voor dieren samen gevoegd met mijn passie voor fotografie. Met Stories of life photography vertel ik persoonlijke verhalen van ondernemers die het verschil maken mét en voor dieren.

Ben je zelf ondernemer die met dieren werkt en ben je op zoek naar iemand die jouw verhaal kan vertellen met beelden? Die kan laten zien waarom je doet wat je doet en waarom mensen bij jou moeten zijn? Neem dan contact met me op en ik help je graag!