Vier redenen waarom je huisdier ook op de foto hoort

Huisdier_kat_jongetje

Niet iedere fotograaf is even enthousiast als het om huisdieren gaat. En ergens snap ik ook wel dat een keurige newbornstudio niet zo goed samen gaat met losse hondenharen. Zelf vind ik het superleuk als ik een gezin met huisdieren mag fotograferen en is het een uitdaging om iedereen zo goed mogelijk op de foto te krijgen. In deze blog krijg je van mij vier redenen waarom ik vind dat je huisdier ook op de foto hoort. 

Huisdier_trouwe_viervoeter

Je huisdier is onderdeel van jullie gezin.

Toen wij onze eerste hond samen kochten was het echt onze ‘baby’. Puppytrainingen, wandelingen, een cursus speuren, agility training, ik heb vanalles met hem gedaan. En nu we ook kinderen hebben is het heel erg leuk om de band tussen hen te zien. Hoe lief hij voor ze is, zelfs als zijn speelgoed afgepakt wordt of hij een keer aan z’n haren getrokken wordt. En hoeveel lol mijn dochter en de buurkinderen hebben als ze weer eens hondensnoepjes voor hem gaan verstoppen. Je trouwe viervoeter hoort er als onderdeel van het gezin dus zeker ook bij.

Huisdier_meisje_geeft_hond_koekje

Life is short.

En dat van je huisdier al helemaal. Het ligt natuurlijk een beetje aan je huisdier (mocht je een schildpad of een papegaai hebben, dan geldt dit niet voor jou), maar meestal worden ze veel minder oud dan jij. Onze hond is nu 10 en het lijkt een eeuwigheid geleden dat hij als puppy bij ons kwam. Hoe fijn is het dat we dan foto’s hebben van de eerste keer dat hij in de zee stond, of dat hij ‘in training’ was bij onze oudste dochter toen ze net 2 jaar was.

Huisdier_eigenwijze_hond

Ieder huisdier is anders.

Net als mensen heeft ieder huisdier zijn eigen karakter. Een eigenwijze kat die zelf beslist wanneer ze wel of niet naar je toe komt of een hond die graag in het water speelt, maar het verrekt om van een steiger af te springen. Het levert vaak hilarische beelden op waar je later met een glimlach op terug kunt kijken. 

Huisdier_dochter_hond

Kinderen en huisdieren zijn een gouden combinatie.

Okee, eerlijkheid gebied mij hier te zeggen dat het niet altijd makkelijk is om iedereen tegelijk op de foto te krijgen. Maar met een beetje geduld krijg ik het meestal wel voor elkaar. En het resultaat is vaak geweldig. Omdat niemand hoeft te poseren zie je echt de karakters en emoties terug en die zijn vaak zo puur. En niks geeft zoveel pure vreugde op kleine kindergezichtjes als hun liefste dierenvriend!

Wil je zelf ook herinneringen aan je gezin en je huisdieren? Stuur me een berichtje. Of wil je beter worden in het vastleggen van je eigen gezin? Schrijf je dan hier in voor het gratis E-book 10 tips om mooiere foto’s van je gezin te maken. Ik hoop van je te horen!