Paardenchiropractor met een missie

Dierenchiropractor-3

Alweer enige tijd geleden ging ik met Aimée op pad om foto’s te maken voor haar bedrijf. Ze heeft het haar missie gemaakt om gezonde en fitte paarden in Nederland te krijgen en paardenwelzijn te verbeteren. Dat doet ze als paardenchiropractor, acupuncturist en door haar kennis als dierenarts te delen met eigenaren.

Ik ken Aimée sinds onze studietijd in Utrecht en we delen niet alleen een passie voor dieren, maar ook voor Zeeland, waar we allebei opgegroeid zijn (en waar we elkaar nooit bewust tegen gekomen zijn, daarvoor moesten we helemaal naar Utrecht).

Stories

Ik had al een keer eerder foto’s voor haar gemaakt, en het is bijzonder om te zien hoe de paarden letterlijk onder haar handen ontspannen. Hoe zachte en kleine bewegingen van een mensenhand een groot effect kunnen hebben op een dier van een paar honderd kilo. En hoe diezelfde paar honderd kilo het aandachtig, vol verwachting en vertrouwen toelaat dat ze in allerlei bochten wordt gevouwen. Zelfs als het even oncomfortabel is, dan hersteld de rust zich al snel weer. Misschien is dat ook wel iets waar dieren beter in zijn dan wij mensen. Dat ze alleen in het nu leven en niet bang zijn voor wat er eventueel nog verder komt. 

Aimée doet natuurlijk nog veel meer dan wat ik hierboven beschrijf, maar voor mij is dit het meest magische deel, een goed voorbeeld van de bijzondere relatie tussen mens en dier. 

Pictogrammen_pets_rond

Ik vind het mooi om te zien hoeveel impact je met je eigen bedrijf kunt maken. Ze is begonnen met het behandelen van individuele paarden en vanuit haar liefde voor de dieren zag ze waar nog meer behoefte aan was. Veterinaire kennis beschikbaar stellen voor eigenaren, discussies aanzwengelen over paardenwelzijn, topsport en diergezondheid. Jezelf afvragen of wat wij normaal vinden eigenlijk wel normaal is? Op zoek gaan naar een andere manier van omgaan met je paard. Ondertussen heeft ze online diverse cursussen en materialen ontwikkeld voor paardeneigenaren en is er een goedbeluisterde podcast.

Dus mocht je willen weten hoe je je paard fit en gezond krijgt, dan zou ik zeker een kijkje nemen op haar website.

Ben je zelf ondernemer die met dieren werkt en ben je op zoek naar iemand die jouw verhaal kan vertellen met beelden? Die kan laten zien waarom je doet wat je doet en waarom mensen bij jou moeten zijn? Neem dan contact met me op en ik help je graag!

Hi! Ik ben Carolien, ik heb mijn liefde voor dieren samen gevoegd met mijn passie voor fotografie. Met mijn foto’s vertel ik persoonlijke verhalen van ondernemers die het verschil maken met en voor dieren. Ben je benieuwd hoe dat er uit ziet? Kijk dan hier.