Mijn 5 favoriete COVID foto’s

Afgelopen jaar was een jaar van veranderen, aanpassen, het dagelijkse leven opnieuw uitvinden, met thuiswerken, mondkapjes en 1,5 meter-regels. Een heleboel dingen die we normaal vonden konden opeens niet meer. Maar behalve alle dingen die we niet meer konden, kwamen er ook dingen voor terug die wel fijn waren. Minder drukke agenda’s, meer tijd met het gezin, genieten van simpele kleine dingen. Hieronder zie je vijf van mijn favoriete foto’s die ik tijdens de pandemie heb gemaakt.

COVID_hut_bouwen

Deze foto heb ik eind maart 2020 gemaakt. Toen dat rare virus niet alleen maar China en Noord-Italie ontregelde, maar ook in Nederland voet aan de grond kreeg. Met noodklokken in het buitenland en in Nederland het advies om niet onnodig over straat te lopen zaten we echt aan huis gebonden. En wat is er dan leuker om een hut te bouwen? En daar lekker je eigen huisje van te maken, met je poppen, speelgoed en boeken om samen uit te lezen.

COVID_raamvisite

Ik ben midden in de corona pandemie bevallen van onze tweede dochter. Hoewel de kraamtijd van Hannah de eerste dagen op één of andere manier toch ook gewoon kraamtijd was, was er wel een groot verschil met de kraamtijd van Merel. Waar mijn ouders en schoonouders Merel de eerste dag vast konden houden, hebben we dat met Hannah niet gedaan. Gelukkig was het lekker weer en mochten er toen wel weer mensen langskomen. En hoewel ze haar niet vast konden houden, hadden we wel een mooie 'etalage' voor alle raamvisite.

COVID_strandvakantie_in_NL

Normaal gesproken gaan we graag naar het buitenland op vakantie (wie niet?), maar dat was dit jaar een uitdaging. Onze vakantie naar Portugal in mei 2020 werd afgelast en zelfs een weekje naar België later dat jaar ging op het laatste moment niet door. Maar alle clichés zijn waar. Als je niet ver weg kunt, dan ga je je eigen omgeving steeds meer ontdekken en waarderen. En zo kwam het dat we eindelijk iets deden wat al heel lang op mijn verlanglijstje stond, namelijk in een strandhuisje op het strand slapen. Wat een vrijheid om iedere ochtend gelijk met je blote voeten in het zand te staan en ’s avonds vanuit je bed naar de voorbij varende boten te kunnen kijken. Een compleet nieuwe ervaring. En dat op een plek die ik eigenlijk al heel mijn leven ken.

COVID_eerste_reportage_sinds_COVID

De eerste fotoreportage die ik sinds de pandemie maakte. Wat een feest om weer te beginnen. En wat heerlijk om weer gewoon even een kop thee bij iemand te drinken en gezellig bij te kletsen.

COVID_familie_samen_boomhut

Het einde van de pandemie lijkt in zicht! De meeste volwassenen hebben iets van een vaccinatie gehad en mijn broertje komt met zijn gezin over uit Californië. Voor het eerst sinds tijden zijn we weer met z’n allen samen. En na het afgelopen jaar is dat extra bijzonder. Laten we hopen dat we snel weer meer vrijheid krijgen. En hopelijk kunnen we de simpele kleine dingen in het leven extra blijven waarderen.  

 

Als ik zo terugkijk zie ik dat er eigenlijk een heleboel fijne dingen gebeurd zijn. Dat doet niks af aan alle verschrikkelijke van het afgelopen jaar. Maar ik ben blij dat ik gewoon door gegaan ben met het vastleggen van de dagelijkse momenten. Nu nog wel meer dan ooit, omdat het dagelijkse leven met ons gezin opeens allemaal lichtpuntjes van liefde en gezelligheid zijn. 

 

Wil je zelf ook beter worden in het vastleggen van je eigen gezin? Schrijf je dan hier in voor het gratis E-book 10 tips om mooiere foto’s van je gezin te maken. Of wil je meer informatie over een fotoreportage bij jullie thuis? Stuur me een berichtje. Ik hoop van je te horen!