De perfecte bruiloft bestaat (niet)

Frank&Carolien_web-24

Als je naar bovenstaande foto kijkt, wat zie je dan? Is er iets wat je opvalt, iets geks misschien?

Je ziet twee bruidsmeisjes helemaal stralen terwijl ze bloemblaadjes strooien en achter hen loopt een bruidspaar dat er heel gelukkig uitziet. Die bruid, dat ben ik. En het gekke aan deze foto is dat er geen gasten op staan. 

Dat komt namelijk omdat het moment in scene gezet is. Niet voor de foto maar omdat de bruidsmeisjes tijdens hun officiële aankomst zo zenuwachtig waren dat ze vergaten om de bloemblaadjes te strooien. En daar waren ze heel verdrietig over. Dus liepen wij na de officiële ceremonie toen alle gasten al andere dingen aan het doen waren nog even achter hen aan en konden ze hun geluk niet op zoals je kunt zien. 

_MG_9660

Voor je trouwdag heb je waarschijnlijk een hoop ideeën en dingen die je wel en niet wilt om zo een perfecte bruiloft te krijgen. Je maakt een gastenlijst, kiest een mooie trouwlocatie uit, bedenkt wat je wanneer wilt eten, wat er gezegd gaat worden en wie je ceremoniemeester mag zijn. En je houdt lichtelijk obsessief het weer in de gaten, want ja, je hebt natuurlijk wel zon besteld.

De spanning neemt toe en dan breekt eindelijk de grote dag aan: jullie gaan trouwen!

_MG_0004

En dan…verloopt de dag helemaal niet zoals je van te voren gedacht had. Bij ons had het bijvoorbeeld dagen achter elkaar geregend waardoor de het grasveld rondom de tent helemaal doordrenkt was en in een modderpoel veranderde. Op de dag zelf hadden we aan het einde van de middag ook nog een enorme regenbui.

_MG_0065

De planning liep uit. Tijdens de ceremonie werd iedereen opgeschrikt door de champagne die alvast luid werd ontkurkt. Het eten was ’s avonds allemaal op. De ijstaart werd pas aangesneden toen de avondgasten er al waren. Tijdens het feest was het bier op (twee keer!) en zaten we ook nog een tijdje zonder koolzuur waardoor er (weer) geen bier kon worden getapt. Het catering personeel was niet professioneel en liep zelf met de mond vol hapjes uit te delen. Aan het eind van de avond was er zelfs iemand in slaap gevallen en niemand had haar gemist. Dus toen mijn vader alles af ging sluiten vond hij haar en moesten ze terug komen om haar op te halen. Klinkt niet echt als een geslaagde dag he?

_MG_0455

En toch kan ik oprecht zeggen dat het een van de mooiste dagen van mijn leven was. Als we het over onze bruiloft hebben zeggen vrienden en familie altijd hoe gezellig het feest was. De regenbui zorgde voor een prachtige regenboog. Iedere keer als er weer bier getapt kon worden waren de gasten extra blij (en het zegt misschien ook iets over de hoeveelheid drank die er die avond doorheen is gegaan…). 

Frank&Carolien_web-26

Dus mijn tip voor jou: plan je dag zoals jij hem wilt hebben. En laat het op de dag zelf los. Want deze dag draait om jullie. En wat er ook gebeurd, grote kans dat het hoe dan ook één van de mooiste dagen van je leven wordt. Maak er samen met de mensen om je heen een feestje van. Oh ja, en wat ik er wel bij moet zeggen: een goede ceremoniemeester is goud waard! Die van ons waren dat in ieder geval wel!

En die foto van de bruidsmeisjes met hun bloemblaadjes? Dat werd uiteindelijk één van mijn favoriete foto’s van mijn trouwdag.

 

Ga je zelf trouwen en wil je een fotograaf die alle momenten (gepland en onverwacht) voor je vastlegt? Kijk op de website of neem vrijblijvend contact op.

Alle foto's in deze blog zijn gemaakt door Setvexy.